Cum să decorăm camera copilului cu minim de investiție

Salut! Bine v-am gasit pe blog. Astazi vom vorbi despre cum sa decoram camera copilului cu minim de investitii.
 Camera copilului poate fi decorată cu un buget minim într-un mod frumos, care este mai original și mai plăcut. Poți să cauți într-un magazin second hand, poți crea singur  sau să vanezi reducerile din magazine .
   De la mobilier pană la detalii, există soluții de a decora camera copilului și să rămai cu portofelul plin în același timp.
Sunt unele firme care fac pătuțuri la comandă mult mai ieftin față de prețurile din magazine.
Se poate de cumpărat in magazinele second hand sau de la prieteni, acestea vor fi mai ieftine , poti să îl refinisezi (să îl revopsești, să îl pictezi sau să îl decorezi cu abțibilduri). Ca să nu fii nevoit să dai bani pentru un nou pătuț pentru fiecare etapă a vieții copilului, putem opta pentru unul modificabil, astfel il vom avea pană la varsta de 15 ani. Acest pătuț mai are și dulăpior pentru hăinuțe, astfel nu e necesar de cumpărat aparte (costul căruia e mai scump).

   
 Fii creativă pentru bebelușul tău

  Decorurile pe pereți le putem face singuri, punem imaginația in practică, putem chiar să ne orientăm după tutorialele de pe youtube, pinteres. Cu mainele noastre putem să facem multe decoruri (fluturași, flori sau tot ce ți se pare frumos, depinde și dacă e băiețel sau fetiță).  Din acuarele non-toxice sau hartie colorată, foarfecă și lipici poți face minuni pe care să le lipești în zonele în care bebelușul nu ajunge la ele. Putem cumpăra un caiet frumos în care să desenăm, scriem , desenăm și lipim pînă cand obținem o cărticică făcuta cu dragoste penru copilul nostru, ce îi va rămane amintire pană va crește mare.

3 Principii Montessori 

1. Obiectele trebuie sa fie la indemana
Fiecare copil se naşte cu trăsături intitulate „tendinţe umane”. Acestea, explorarea, orientarea, ordinea, mişcarea, comunicarea, repetiţia şi mintea matematică, îl ajută să înţeleagă mediul în care trăieşte. Dar dacă o tendinţă umană nu funcţionează cum trebuie, atunci individul nu va reuşi să îşi atingă potenţialul.
Pentru că explorarea este unul dintre lucrurile care se încurajează foarte mult la copii în metoda Montessori, toate lucrurile care îi aparţin copilului şi de care are nevoie trebuie să fie plasate la nivelul său. Astfel, el va avea acces foarte uşor la ele, fără să fie nevoie de intervenţia unui adult pentru a intra în posesia lor.
De aceea, în camera copilului, mobila, jucăriile, hainele, cărţile şi alte obiecte preferate (până şi tablourile) trebuie să fie la îndemână. Astfel, copilul va putea explora în voie, va cunoaşte, va învăţa şi va face paşi către a deveni independent.
2. Patul este la nivelul solului
Patul, unul dintre cele mai importante obiecte dintr-o cameră, este, conform principiilor Montessori, la nivelul solului, ca cel mic să poată fi în permanenţă liber şi independent. Acesta poate fi chiar făcut dintr-o saltea pusă direct pe jos, astfel încât copilaşul să părăsească spaţiul de somn oricând, fără să se rănească.
Un pat la nivelul solului sau un pat cu garda joasă pare să fie alegerea cea mai bună pentru un copil care va învăţa urcându-se şi dându-se jos din el cum să devină independent, să se autoregleze şi să capete încredere în sine.
Patul îi oferă respectul necesar copilului atunci când acesta îşi dezvoltă obiceiuri sănătoase de somn. El se poate culca atunci când îi e somn, se poate trezi după bunul plac şi se poate da singur jos, pentru a explora lucrurile din preajmă. În plus, salteaua nu e doar extrem de funcţională fără cadrul de susţinere, ci şi o variantă mai ieftină decât cea a unui pat clasic.
Dar deja fiecare parinte aranjeaza dua dorinta, necesitatile si placerile sale.
3. Camera nu trebuie sa reprezinte pericole pentru copil
În decorarea camerei celui mic trebuie ţine cont de faptul că toate obiectele şi zonele periculoase la care poate avea acces trebuie să fie, practic, inexistente. Astfel, o încăpere amenajată după principii Montessori devine un mediu foarte sigur pentru copil, iar dacă se întâmplă să mergeţi în altă cameră pentru puţin timp, nu veţi avea emoţii şi stres că cel mic nu se află în siguranţă în camera lui.
Pentru că totul trebuie să fie la îndemână, nu există riscul ca obiecte mari de mobilier să devină primejdioase pentru el, pentru că aceste obiecte vor lipsi din camera lui. În preajma patului nu se va afla nicio priză nesecurizată care să vă dea emoţii, iar jucăriile şi alte obiecte de joacă sau de primă necesitate nu se vor afla la o înălţime mai mare decât cea la care să poată ajunge copilul, astfel încât micuţul să se caţere pe ceva ca să le poată lua.
Odată obişnuiţi cu acest stil decorativ, sunt mari şansele ca un copil mai mare şi chiar preadolescentul să meargă în continuare pe linia amenajării camerei lor după principii Montessori, iubind liniile sale curate şi simple, aproape minimaliste. Vor observa, totodată, că şi curăţenia, şi ordinea pot fi mai uşor păstrate aşa!
Camera copilului va fi amenajată în funcție de stadiul lui de dezvoltare și va oferi repere clare de la început. Acestea îi vor oferi un sentiment de siguranță și de încredere celui mic.

In acest articol v-am dat cateva exemple de amenajare a camerei copilului. Oricum fiecare din noi se documenteaza din mai multe surse si face asa cum crede ca e mai bine pentru el si copilul sau. Sa aveti o zi frumoasa si inventiva!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

IDEI DE AFACERI IN REPUBLICA MOLDOVA

Fiind mamica in concediul de maternitate ma gandesc mereu cum sa câștig ceva bani cât stau acasa. Sau cum sa ma dezvolt in acest timp pâna c...