"Cele mai obositoare zile sunt cele in care nu ai nimic de facut."
(T. Musatescu)
Chiar daca Musatescu are dreptate, oricum, noi , mamele , obosim.
Deci va propun cateva sfaturi de la psihologul si autorul cartilor Надежды Железняк ,@iron_nerves (asa o puteti gasi pe instagram) .
1. Daca puterile sunt la zero - atrageti atentia la necesitatile de baza: dormiti nu mai putin de 7 ore pe zi; mancati minim de 3 ori pe zi; nu mi putin de 15 minute dimineata si seara stati singura in baie. Copilul are nevoie nu de o mama ideala , dar de o mama sanatoasa.
2. Mariti cercul de comunicare. E important, ca in acest cerc sa fie diferite femei, nu doar mame tinere. Comunicarea cu oamenii, care au atitudine diferita fata de viata si educatie, - cea mai buna profilactica este simtul invinovatirii. Chiar daca ve-ti incepe sa va comparati cu cineva din prietene, o sa va uittati la acea la care totul e diferit. Doar ea crede ca, modul ei de educatie e corect.
3. Amintiti-va de hobby sau gasiti unul pentru dumneavoastra.
Desenul sau crosetatul - este o adevarata motivatie! Cat degetele ceva fac , incepe sa functioneze mica motorica, si inseamna, ca gandurile inceteaza si depresia se micsoreaza.
4. Invatati ceva nou sau incepeti sa castigati pe hobby.
De ce? Pentru ca aceasta daruieste libertate, apare increderea in sine si ridica interesul in sot si cunoscuti. Deveniti interesanta pentru dumneavoastra!
5. Rezervati-va 40 de minute in zi pentru dumneavoastra. Acest timp- doar pentru dumneavoastra. Nu se primeste? Atunci adresati-va intrebarea:
"Dar vreau eu oare, ca copilul meu, cand va creste, tot asa sa se gandeasca la toti, inafara de el? Sau eu vreau sa-l invat sa inteleaga sentimentele sale, sa perceapa necesitatile sale? "
Tine-ti minte: copilul invata, uitandu-va la dumneavoastra!
Daca sa citim atent si sa ne gandim la ce citim, intelegem cat adevar este in aceste fraze. Am incercat toate aceste metode si au efect. Trebuie doar dorinta sa fie si incredere in fortele proprii!
Noi avem nevoie de cei din jur, dar si cei din jur au nevoie de noi, deci trebuie sa avem grija de sanatatea noastra pentru un viitor bun al copiilor nostri!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu