SECOND HAND - IEFTIN, BUN SI MULT

Multi vorbesc despre hainele de la second hand. Unii stau la dubii despre calitatea hainelor, dar stim ca la second hand putem gasi haine ieftine de calitatea, doar ca de maina a doua.
La putine second hand-uri am fost, dar vreau sa va spun ca in magazine hainele sunt mai scumpe fata de piete. Am fost la piata din Orhei, piata de la Ciocana si piata de la Gara Feroviara.
Cea mai ieftina fiind cea din Orhei si cea mai scumpa cea de la Ciocana , dar daca cautam bine putem gasi ceea de ce avem nevoie.
Aveam nevoie de haine in stil marin
pentru un eveniment organizat de Revista Odoras „Adio Vara” si cautam prin magazine si piete haine pentru mine si cele doua fetite ale mele, dar nu gaseam nimic. Asa ca m-am gandit sa fac o vizita la second hand-ul de la Ciocana sa-mi incerc norocul. Si – surpriza !!! Gasesc de ce am nevoie si foarte ieftin, pe 3 rochite am achitat doar 150 de lei.
Cui ii spuneam nu ma gredea nimeni.
Puteti admira rochitele in poze 🙂
 

CASA PARINTEASCA

O casa, dulce casa
Cu o rotunda masa,
Pe ea cu mamaliga
Si cu parinti in tinda!

Ne-asteapta pe toti patru,
Sa le calcam iar pragu,
Caci viata lor se trece
Si-n casa se raceste.

Sa stam ca odinioara,
Cu totii gramajoara,
Pe lejanca calda,
Cu tata, mama draga!

Cu dragoste si dor,
Vin iarasi eu la voi,
Va vin si nepoteii,
Sunteti deja bunei!

Zboara timpul , trece viata,
Totul trece si se schimba,
Dar nu si casa parinteasca,
Doar ea tanara ramâne!

(Ludmila Gomoja)

DESENAM PRIMAVARA PE ZAPADA

Azi ninge, ninge toata ziua, dar pe noi nimic nu ne-a oprit in casa!
Am luat saniuta si am iesit afara, cum zic copiii mei sa aerisim casa ! Am luat guas si am desenat primavara pe zapada, caci chiar daca in calendar e 20 martie afara e iarna in puterea ei, zapada de care toata iarna nu avut parte.
    Am desenat florile si soarele si asteptam poate i se va face mile iernii de noi si va pleca.
   Copiii s-au distrat de minune desenand flori pe zapada si cantand “Vine, vine primavara” !

    Chiar de e rece, ninge si nu vreti sa iesiti afara, trebuie s-o faceti pentru copii. Gasiti metode de joaca si facetii fericiti, caci noi toata copilarie am petrecut-o frumos cu troiene mari si am fost fericiti!

BENEFICIILE GRASIMII DE BURSUC CUNOSCUTE DIN BATRÂNI

Adevărul despre untură pe care nimeni nu îl spune. Iată ce efect are, de fapt, asupra sănătăţii!

Untura de bursuc este unul din produsele naturiste exceptionale, intrebuintat in tratarea diferitelor afectiuni. Grasimea de bursuc are textura unui ulei putin solidificat, o culoare alb-galbuie si un miros si gust specific.

Untura de bursuc este bogata in elemente si substante active atat de benefice pentru organismul nostru. Contine proteine, vitamine (A, E, B1, B2, B3, B4, B12), acizi grasi polinesaturati (Omega-3, Omega-6, Omega-9), substante glicozide, micro si macroelemente, potrivit  bzi.ro.
Iata cateva afectiuni care pot fi tratate cu untura de bursuc:

1. Afectiuni pulmonare
Untura de bursuc este recomandata de catre expertii in medicina alternativa, in primul rand pentru tratament impotriva tuberculozei pulmonare. Aceasta boala apare in urma infectiei cu bacteria Mycobacterium tuberculosis (cunoscuta si sub numele de bacilul Koch), afectand plamanii prin distrugerea tesuturilor acestora.

Complexul de vitamine si minerale ajuta la regenerarea tesuturilor, iar untura se poate consuma fie sub forma de capsule sau in stare bruta. Indiferent de afectiune, consumul in stare bruta se face in combinatie cu ceva dulce, cum ar fi miere de albine, cacao sau ciocolata.

De asemenea, untura de bursuc are aceleasi proprietati de vindecare pentru astmul bronsic si pneumonie, fiind folosit si in tratarea cancerului pulmonar. Pentru cancer se recomanda consumul in stare bruta deoarece, compozitiei cu proprietati antitumorale de acizi grasi polinesaturati (in special Omega 9) si vitamina A.

2. Afectiuni gastro-intestinale
Tot datorita efectului de regenerare a tesuturilor, consumul regulat de untura de bursuc creste eficacitatea de prevenire si tratare a afectiunilor sistemului digestiv, precum gastrita, ulcerul duodenal, colita si enterocolita.

Untura de bursuc are un efect protector de "invelire" a membranei mucoase, datorita vitaminelor A, E si B5 din compozitia sa.

3. Afectiuni cardio-vasculare
Untura de bursuc contribuie la imbunatatirea sistemului circulator, reducand riscul de ateroscleroza, tromboza si varice. Contine acizi grasi Omega 3 si Omega 6 care duc la extinderea lumenului vaselor de sange care alimenteaza inima, si reduc colesterolul din sange.

Vitaminele E, B3, B6 si B12 reduc restrangerea trombocitelor si imbunatatesc proprietatile reologice ale sangelui. Pe langa acestea, vitamiele B2, B5, B9 si A, regleaza nivelurile sanguine de hemoglobina, stimuland sinteza naturala a hemoglobinei.

4. Afectiuni ale pielii
Untura de bursuc poate fi folosita si ca unguent. Pentru zgarieturi, taieturi, piele crapata, vergeturi, arsuri sau alte rani usoare, este suficienta aplicarea unei cantitati subtiri de untura pe suprafata afectata. Pentru muscaturi de insecte, furuncule, abcese, acnee, herpes, psoriazis sau dermatita atopica, se recomanda atat uzul extern cat si cel intern al unturii de burusuc.

De asemenea, untura de bursuc previne imbatranirea pielii, datorita antioxidantilor naturali si a acizilor grasi organici si polinesaturati.

Daca se foloseste doar ca unguent, este indicata achizitionarea in stare bruta. Exista creme cu untura de bursuc, dar cantitatea acesteia este foarte redusa.

5. Afectiuni musculo-scheletice
Tot ca unguent este fololsit pentru eliminarea durerii, inflamatiei si tumefierii muschilor. Untura de bursuc se recomanda pentru uz intern si exten in tratarea artritei, rahitismului, osteoporozei, tendinitei, miozitei, luxatiilor de ligament si tendoane.

6. Afectiuni hormonale
Untura de bursuc ajuta la restabilirea echilibrului hormonal, reduce riscul de intertilitate si impotenta, jucand un rol important in sinteza hormonilor sexuali masculini si feminini. Acizii grasi nesaturati au un efect de protectie asupra ovocitelor si spermatozoizilor.

Contraindicații
Copiilor sub 12 ani nu se recomandă de administrat intern untura de bursuc, deoarece ficatul copilului nu poate face față asimilării acestui produs. Consumul, de către copii, a unturii de bursuc trebuie să fie strict dozat. Copiilor cu vârsta de până la 3 ani nu se recomandă de administrat, dar în cazuri excepționale se dă a câte jumătate de linguriță. Nu uitați ca untura de bursuc, în unele cazuri poate provoca reacții alergice.

Cum se bea untura de bursuc?
Se diluează cu lapte și miere sau se amestecă cu gem de coacăză neagră (miere) cu menținerea raportului 3:1 (untură de bursuc:gem/miere) și se bea cu un decoct din măceș, sunătoare.

Dacă tot nu puteți bea acest produs, procurați din farmacii untură de bursuc sub formă de capsule.

Mod de administrare
Pentru a scăpa de tusă, înainte de culcare frecați spatele, picioarele și umerii copilului cu untură de bursuc. În cazuri excepționale, se recomandă de administrat intern copilului nu mai mult de o linguriță, cu o oră înainte de masă, de 3 ori pe zi. Seara se administrează la 2-3 ore după cină (este important ca stomacul să nu fie plin, deoarece untura să se absoarbă direct în sânge). Efectul vizibil apare după 4-5 zile. Tratamentul trebuie să dureze timp de 2 săptămâni.

Se păstrează untura de bursuc în frigider la 0...+50C, termen de păstrare 18 luni.

Aceste informatii sunt cu scop informativ, inainte de a intrebuinta un remediu contra unei boli consultati medicul pentru a evita orice reactii adverse!

SA INVATAM COPIII SA FIE BUNI

Bine v-am gasit in aceasta zi rece de februarie!
Chiar de este frig, iesim cu copiii la plimbare.
Luam seminte, paine sau ce cereale avem si iesim sa hranim porumbeii. Noi asa facem, si vreau sa va spun ca sunt foarte flamanzi, cum am ajuns unde ei de obicei stau cu totii au venit la noi, si chiar daca terminasem cerealele ei veneau dupa noi pana ne-am indepartat. 
Copiii au fost la aer curat, s-au simtit foarte bine hranind pasarile dar si am facut un bine.
Va doresc zile calde si sa nu uitam de ce-i mai mici ca noi!

MAMA PENTRU PUIUL DE MAMUT

Odata pe malul oceanului inghetat, o curioasa raza de soare a gasit un cub de gheata. Raza a inceput sa-l incalzeasca, si din gheata s-a ivit un mic pui de mamut.
   El a deschis ochii, a dat din cap si a zis:
- Mama!
    Dar mama nu a raspuns. Puiul de Mamut a pornit in cautarea ei. El a obosit si abea de isi misca picioarele, dar mama tot nu era. Asa mergand a intalnit un ursulet. Ursuletul a decis sa-l duca la inteleptul Mosul Morsa.
   Morsa se odihnea pe un bolovan mare. El s-a mirat cand a vazut acest animal straniu cu urechi mari si un nas lung.
- Uita-te! - a spus Ursuletul. - El o cauta pe mama. Tu nu ai vazut-o?
- N-nu ! Eu niciodata nu am vazut-o pe mama ta! - balbaindu-se de mirare, a spus Mosul Morsa.
   Mosul Morsa a auzit, ca asa animale de mult au trait in Tundra. Dar pe urma au plecat in Africa.
    Urcandu-se pe un ghetar mare , Puiul de Mamut a plutit in Africa. El era asa de fericit, ca se duce la mama sa.
    Cand Puiul de Mamut a vazut malul, ghetarul topindu-se a crapat si s-a desfacut in multe bucati de gheata. Bietul pui a inceput sa se innece, dar au aparut delfinii si l-au dus pe Puiul de Mamut pe spatele lor spre Pamant.
   Din Jungla a iesit marele si importantul Leu.
   Uitandu-se atent la Puiul de Mamut, el s-a gandit , ca acesta e un Pui de Elefant.. Doar ca imbracat in blana.
    Si Leul a decis sa-l duca pe micut la mama.
   O femela Elefant dormea in poiana.
  - Trezeste-te ! Ti-am adus puiul! - a strigat Leul.
     Chiar daca Femela Elefant s-a suparat, ca a fost trezita, dar ochii ei erau foarte buni. Uitandu-se la micut, ea a spus:
- El nu e Pui de Elefant, el - este Pui de Mamut!
    De mult, tare de mult Mamutii au plutit in Africa si au devenit Elefanti. De aceea tu totusi esti fiul meu.
    Si Elefantul cel mare l-a cuprins pe Puiul de Mamut cu trompa.
Scrisa pe motivul desenului animat:
МАМА ДЛЯ МАМОНТЕНКА
ООО《Издателский дом 《УМКА》》
www.um-ka.ru
Tradus de : Ludmila Gomoja
Desen: Ludmila Gomoja (cu ajutorul copiilor :))

ZIUA INDRAGOSTITILOR

Ziua indragostitilor sau Valenti&Valentina si Dragobetele , acestea sunt traditii cu care comerciantii au un venit triplu si toti in aceste zile vor sa-si arate dragostea!Dar, fetelor aceasta e o zi semnificativa... nu consta totul in cadouri scumpe si tot asa... o floare si e de ajuns, sau o ciocolata... nu, nu, nu e bine, nu trebuie asa, trebuie in fiecare zi sa ne iubim (reciproc apropo), sa ne respectam. Dragostea nu se arata prin cadouri! Ce folos ca azi iti da inele, flori, parfumuri sau nustiu ce cadouri scumpe, dar maine se pupă cu alta sau te injura...
Te trezesti dimineata, te saruta, iti spune ca te iubeste, te strange in brate atat de tare de-ti opreste rasuflarea, in schimb esti fericita , iubita si implinita. Te simti femeie si asta e cel mai important!Si asa in fiecare dimineata!
Iar tu, asa ciufulita cum esti , in pijama il petreci pana la usa zgribulind, iar el zambind te cuprinde si te saruta fericit ca esti numai al lui si doar el te vede cum arati dimineata, frumoasa!
Asta e important, dragostea nu cadourile!

DOCTORUL KOMAROVSKIY DESPRE IMUNITATE

Mereu este o problema si mii de intrebari cum ridicam imunitatea copilului , am gasit cateva informatii despre ce spune doctorul Komarovskiy mamelor cum sa ridicam  imunitatea copiilor.
   Majoritatea mamelor, dorind sa ridice imunitatea copilului, asteapta ca doctorul sa le prescrie o pastila fermecata, care ii va ajuta sa rezolve problema. Dar asemenea medicamente nu exista.
  Tot ce se prescrie, ca ar fi pentru ridicarea imunitetului, este o “pacaleala” medicala, este o metoda de bissnes farmaceutic ca sa vi se indeplineasca dorinta de a ajuta copilul. Din pacate, pe a noastre de a ajuta - inseamna de al trimite pe tata la farmacie. Iata ca producatorii de medicamente si ajuta in asa mod sa vi se realizeze aceasta necesitate.
   
    In realitate, ridicarea imunitetului e posibila cu ajutorul unui mod de viata sanatos : timp destul petrecut la aer curat, sa nu hranim copilul cu de-a sila, efort fizic, optimizarea parametrilor aerului in camera, limitarea contactului cu oamenii bolnavi, invatarea parintilor regulile de acordare a primului ajutor in cazul infectiilor respiratorii - iata in asta consta programa de ridicare a imunitetului copiilor de diferite varste.

Sa fiti sanatosi !

PARTEA OPUSA A MATERNITATII

Vreau sa va vorbesc despre partea opusa a maternitatii!
Psihologul Nadejda Jelezneac ne vorbeste in noua ei carte  "Рождение мамы . Беседы о психологии материнства " despre care este partea opusa a maternitatii.

Oboseala, furia vina...
Da, sunt teme , despre care doar se sopteste. Dar scriitoarea vrea ca sa vorbim deschis despre aceste subiecte importante in viata unei mame. Cu voce tare sa vorbim, sa nu ne ascundem.
Despre, pentru a fi mama - acestea nu sunt doar pozele frumoase de pe retelele de socializare.

- Este - munca si o responsabilitate neinfinita.
- Este - o boseala. De aceea, cand noi indeplinim rolul de cal, nustiu din ce motiv intotdeauna doarme din mers.
- Este - alarma, iritare. Si chiar - furie. Pentru sine. Sau poate - pentru copil, pentru sot sau apropiati.
- Pentru ca noi - nu suntem roboti. Robotul niciodata n-o sa poata sa devina mama. A fost chiar un astfel de experiment.
                                                        - Noi suntem oameni vii, cu fricile noastre, bucuriile, tristetile,                                                                grijile . Anume aceasta si ne face pe noi mame, unice, asa de                                                                  diferite. Si este minunat!

                                                        Dar cum este pentru voi, partea opusa a maternitatii?

RECICLAM TUBURILE DE CARTON

Buna ziua!Noua ne plac foarte mult povestile! Facem teatru de papusi, povestim povestile care le cunoastem si inventam. Am facut uite asa personaje din “Ursul pacalit de vulpe” , dar iubim tare iepurasii si am facut si un iepuras. Avem astazi cu ce ne juca si povesti povesti!
O zi frumoasa !

CASUTE PENTRU JUCARII

 
Salut! Azi ne-am gandit ca ar fi minunat daca jucariile noastre preferate vor avea casute. Fetitele au ales personajele din desenul animat Малышарики , pe Крош si Нюша. Din carton colorat impreuna am lipit peretii si acoperisul, copii singuri au ales culorile si deja cu hartie colorata am lipit ferestrele.
Data viitoare alegem alte jucarii fara casuta!

JOCURI CU PORUMBUL


Salut! Cu totii stim pentru ce este necesar porumbul ( hrana pentru pasari si animale, hrana pentru noi) , dar poate deveni si o ocupatie pentru copii atunci cand sunt plictisiti de jucarii sau daca suntem in vizita la bunici si nu avem jucarii la indemana.
Copii mai mici pur si simplu iubesc sa-si ascunda partile corpului in graunte sau impreuna le numaram (aici avem 2 ani), dar copiii mai mari incearca sa faca cel mai inalt turn sau fantana depinde ce doreste sau ce imaginatie avem.
Pe o perioada copiii au fost ocupati si mama a avut timp pentru ea :) .
Sper sa va fie utile aceste jocuri si astept in comentarii si jocurile voastre cu porumbul!

CUM SA NE JUCAM IARNA CU JUCARIILE PENTRU NISIP

Bine v-am gasit!
Acum ca e zapada si e frig multi prefera sa stea in casa la cald, dar noi iesim cu mare drag afara la joaca.
Primele zile cu zapada ne-am tinut sa facem zi de zi omuleti de zapada, dar dupa ne-am plictisit. Asa ca m-am gandit putin si am decis ca jucariile pentru nisip nu sunt necesare doar vara, dar si iarna.
Am luat lopatelele si galetile si fuguta la facut galeti din zapada.
Fetitele mele, dar si ceilalti copiii ce s-au alaturat in urmatoarele zile au ramas incantati de joaca in zapada , am lipit multe si animalute, si inimioare, si torte am facut, de toate la ce ne-a dus imaginatia.
Profitati din plin de aerul rece si curat pe timp de iarna!

VREMEA

Salut!
Mereu cautam pentru copiii nostri activitati interesante care sa le trezeasca interesul pentru un timp.
Cautand astfel de activitati am gasit una.
Am numit-o Vremea !
Impartim foaia in parti egale si incepem cu ziua de azi. Notam ziua si luna sus in coltul chenarului desenat. Si desenam cum a fost timpul azi : soare, innourat, ploaie ... Noi preferam sa facem aceasta activitate seara, astfel puteam sa vedem toata ziua cum a fost.
Asa in fiecare zi. Cum ajungeam seara copiii luau creioanele si foitele si hai sa facem activitatea. Devenise un obicei frumos!
Va doresc si dumneavoastra un astfel de obicei frumos si interesant pentru copii!

TABLETA CE NU AFECTEAZA VEDEREA COPILULUI

Bine v-am gasit! Acum e mare problema sa luptam cu generatia de copii care foarte repede se obisnuiesc cu tabletele si telefoanele, dar foarte greu ii dezvatam de ele pentru a face ceva util , ca de exemplu : sa coloreze, sa modeleze sa iasa la plimbare in parc.
Cred ca fiecare din noi am avut jucaria ce ne lua ceva timp ca sa prindem toate cerculetele intr-un ac.
Am gasit asa jucarie, tableta. Copiii mei au ramas incantati de asa joculet ce ii tine pe ceva timp ocupati.
Pentru copii vrem ce este mai bun, dar la sigur telefoanele si tabletele nu sunt cele mai sanatoase jucarii.
Sa avem grija de sanatatea copiilor nostri!

TRATAMENT PENTRU PIELEA MÂINILOR, UNGHII SI CUTICULE

Pentru a-ti prepara acest tratament ai nevoie de o lingurita de crema hidratanta pentru maini si o lingurita de ulei de masline , cocos sau avocado. Incalzeste putin amestecul rezultat, iar atunci cand e caldut aplica-l printr-un masaj delicat pe maini, unghii si cuticule.
Pune-ti o pereche de manusi si asteapta o jumatate de ora, pana cand tratamentul isi face efectul. La final, mainile tale vor fi catifelate si cuticulele isi vor fi primit doza necesara de hidratare!

20 DE LUCRURI POZITIVE PE CARE SA I LE SPUI COPILULUI

Copilul mereu trebuie sustinut daca vrem ca el sa creasca un om de succes.

1. Sunt recunoscatoarea ca esti copilul meu
2. Sunt mandra de tine
3. Vorbele tale sunt importante pentru mine
4. Ai niste idei minunate
5. Ador sa fiu mama ta/parintele tau
6. Nu trebuie sa fii perfect ca sa te iubesc
7. Parerile tale sunt importante pentru mine.
8. Esti important /importanta
9. Te iubesc /esti iubit /iubita.
10. Cred in tine/am incredere in tine.
11. Te cred.
12. Aceasta familie nu ar mai fi fost la fel fara tine.
13. Esti important/ pretios
14. Poti spune nu/poti refuza
15. Poti spune da/poti accepta
16. Stiu ca te-ai straduit
17. Ai avut dreptate
18. Iarta-ma , am gresit
19. Putem incerca sa facem cum zici tu
20. Multumesc pentru ajutor.

Sunt sigura, ca pe langa acestea puteti gasi la momentul necesar inca multe alte lucruri pozitive ce l-ar face fericit pe copilul dumneavoastra, dar si pe voi v-ar ajuta sa va simtiti parinti buni!

9 SFATURI CARE ITI POT SALVA CASNICIA

Bine v-am gasit pe blog!
Astazi vreau sa va spun cateva reguli care pot salva casnicia. Sa nu uitati cat mai multa comunicare ajuta foarte bine.

1. Niciodata nu inceta sa-i acorzi femeii atentie - ea este cea mai sacra comoara incredintata tie vreodata.

2. Niciodata nu uita ca iubirea nu suporta lenea.
Indragostiti-va unul in celalalt iar si iar.

3. Sotia ta nu este obligata sa rămână cu tine daca nu ai grija de inima ei. Cucereste-o in fiecare zi ca in prima zi.

4. Concentreaza-te pe ceea ce iubesti in femeia ta. Daca te vei concentra pe greseli vei vedea chiar si greseli imaginare.

5. Ai mereu o atitudine pozitiva si buna si aceasta atitudine va patrunde si in relatia voastra.

6. Atunci cand femeia este suparata, nu incerca sa schimbi asta. Treaba ta este sa o imbratisezi si sa o auzi.

7. Daca iti doresti incredere de la femeia ta, trebuie sa fii gata sa-i impartasesti totul. Arunca mastile!

8. Cresteti si dezvoltati-va impreuna. Gasiti obiective comune si miscati-va in directia lor, dar nu concurati.

9. Invata sa ierti daca iubesti cu adevarat. Greselile nu pot fi evitate, insa dragostea trebuie sa castige intotdeauna.

Idee de decor pentru zi de nastere



 Salut! Bine v-am gasit pe blog! Vreau sa va arat cateva poze si sa va vorbesc despre cat de usor este sa facem un decor pentru ziua de nastere a copilului.
Trebuie sa ne punem imaginatia in miscare, sa cautam idei pe internet (youtube, pinteres si alte surse care ne pot da multe idei frumoase ce le putem pune in practica).
Pe youtube gasim tutoriale cum putem sa facem cifre mari cu flori creponate sau servetele de masa, eu am ales hartia creponata ca este mai trainica si in caz ca avem doi copii (asa cum am eu) ne ramane cifra de pe an pe an si nu isi pierde forma. Pe minnie mouse am desenat-o pe un carton si am decupat-o, nu mi s-o primit perfecta dar pentru un decor simplu pentru o zi de nastere organizata acasa eu cred ca e bine pentru inceput.
Literele le-am decupat din carton lucios colorat si le-am lipit cu clei fierbinte pe o lenta pentru cadouri. Pentru un decor reusit trebuie si cat mai multe baloane posibil, copilul va fi foarte incantat.
Succes in creatie!



Ghicitori despre animale domestice

Bine v-am gasit pe blog. Va prezint un sir de ghicitori pentru copii despre animalele domestice.




                                                   1.  Este un prieten bun,
                                                        El ma duce unde-i spun
                                                        Cu capastru si cu sa
                                                        Iarna-mi plimba sania.
                                                                                 (Calul)

                                                  2.   Cat e vara - cucurigi!
                                                        Cucurigu - cand da frigu!
                                                        Cine-i frate dumnealui?
                                                        Cum il cheama?
                                                        Poti sa-mi spui?
                                                                                (Cocosul)

                                                   3.  Barba are,
                                                        Popa nu-i,
                                                        Coarne are,
                                                        Vaca nu-i.
                                                                       (capra)

                                                   4.  Roade oase,
                                                        Sta in cusca,
                                                        Pe dusmanii sa-i ii musca,
                                                                                (Cainele)

                                                   5.  Animalele din casa
                                                        Umbla pe sub masa
                                                        Cand se intalnesc
                                                        Rau se ciondanesc.
                                                                       (cainele si pisica)

                                                   6.   Am o pasare rotata
                                                        Sta cu coada involburata
                                                        Si te-alearga in curtea toata.
                                                                               (curcanul)

                                                  7.   Atunci cand sunt in ograda
                                                        Ga, ga, ga se i-au la sfada,
                                                        Iar cand sunt pe langa lac
                                                        Baie-ntruna fac.
                                                                               (Gastele)

                                                   8.  Cocolos pe sub masuta
                                                        Isi ia coada in labuta
                                                        Si istet precum e el
                                                        Il prinde pe soricel.
                                                                              (Motanul)

                                                 9.    Are blana matasoasa,
                                                        La caldura toarce-n casa;
                                                        La labute - are gherute
                                                        Stau ascunse in pernute.
                                                                                 (pisica)

                                                 10.   Am aici in batatura
                                                        O duzina de untura,
                                                        Care umbla prin ograda
                                                        C-un surub in loc de coada.
                                                                              (porcul)

                                               11.   Cred ca macu-i place tare
                                                       Zilnica cere-n gura mare
                                                       Dupa atata mac-mac-mac
                                                       Pleaca sa innoate-n lac.
                                                                                 (rata)

                                              12.    Ce are barba
                                                       Si totusi nu e barbat?
                                                                                (tapul)

                                             13.    Ea este buna la toate,
                                                      Ne da carne, ne da lapte,
                                                      Iar vitei mititei
                                                      Se numesc copiii ei.
                                                                              (vaca)

                                            14.     Mandru , inalt si frumos,
                                                      La ochi este luminos;
                                                      Urechi are, coarne n-are
                                                      Si te poarta in spinare.
                                                                              (calul)

                                            15.    Margelat, infoiat,
                                                     In ograda respectat.
                                                                          (curcanul)

                                             16.     La cap pieptene,
                                                       La mijloc pepene,
                                                       La coada secera,
                                                       La picioare raschitoare.
                                                                          (cocosul)

                                                17.   Nu e furca, nu e fus,
                                                        Insa pe tors mi s-a pus.
                                                                            (pisicuta)

10 REGULI JAPONEZE PENTRU ACEI CARE VOR SA TRAIASCA PANA LA 100 DE ANI

Bine v-am gasit pe blog. Vreau sa va propun cateva sfaturi japoneze pentru o viata cat mai lunga!


1. In timpul discutiei puneti telefonul la urechea stanga , dar nu la drapta.
2. Se poate de baut cafea.
Dar maxim odata in 24 de ore.
3. Consumati doar apa calda.
Evitati bauturile reci.
4. Nu mancati carne dupa ora 7 seara.
5. Consumati mai multa apa dimineata si mai putina - seara.
Incepeti dimineata cu un pahar de apa pe stomacul gol.
6. Incarcatorul telefonului trebuie sa se afle cat mai departe de pat.
Nu dormiti cu telefonul alaturi.
7. Pentru un somn bun e important timpul de la 10 seara pana la 6 dimineata.
Somnul in alt timp al zilei - timp pierdut.
8. Daca telefonul are doar 1 % , nu vorbiti la telefon!
In acest moment nivelul de radiatie de la el se ridica de 1000 de ori.
9. Cea mai buna bautura pentru sistemul imunitar - suc din morcov si mar cu adaos de ghimbir.
Sistemul imunitar - si este 95 % din sanatatea organismului nostru.
10. Sa bem odata cu mancarea se poate, doar cu bauturi calde si fierbinti.
Daca o sa bem cu apa rece, grasimile se ingroasa.
Sper sa va fie utile aceste informatii!

Remedii naturiste pentru tuse la copii

Suntem in plin sezon de viroze si sunt sigura ca tusea nu o sa ne ocoleasca copiii , mai mari sau mai mici. De aceea imi doresc sa impartasim cat mai multe tratamente naturiste . 


CEAIUL DE CIMBRISOR - este foarte bun pentru tuse , raceli , bronsite dar si paraziti intestinali . Indulcit cu miere de albine este un tratament eficace pentru tuse folosit atat de adulti cat si de copii . Cimbrisorul mai este denumit si "antibiotic natural". 



Ceaiul de ceapa - 2 cepe se strivesc cu tot cu coaja si se pun la fiert in apa 500ml , dupa ce apa scade la jumatate 250 se lasa sa se raceasca si se adauga miere de albine si se administreaza copiilor 1-3 lingurite pe zi. 

Ceaiul de busuioc - are actiune antibiotica , antimicrobiana , antitusiva si expectoranta si este si un foarte bun calmant atuncii cand copilul este agitat. 


Ceaiul de tei - ajuta in tratarea afectiunilor respiratorii , ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor , in caz de febra daca se bea caldut , organismul transpira mai mult iar febra scade , este un bun calmant.

Cum să decorăm camera copilului cu minim de investiție

Salut! Bine v-am gasit pe blog. Astazi vom vorbi despre cum sa decoram camera copilului cu minim de investitii.
 Camera copilului poate fi decorată cu un buget minim într-un mod frumos, care este mai original și mai plăcut. Poți să cauți într-un magazin second hand, poți crea singur  sau să vanezi reducerile din magazine .
   De la mobilier pană la detalii, există soluții de a decora camera copilului și să rămai cu portofelul plin în același timp.
Sunt unele firme care fac pătuțuri la comandă mult mai ieftin față de prețurile din magazine.
Se poate de cumpărat in magazinele second hand sau de la prieteni, acestea vor fi mai ieftine , poti să îl refinisezi (să îl revopsești, să îl pictezi sau să îl decorezi cu abțibilduri). Ca să nu fii nevoit să dai bani pentru un nou pătuț pentru fiecare etapă a vieții copilului, putem opta pentru unul modificabil, astfel il vom avea pană la varsta de 15 ani. Acest pătuț mai are și dulăpior pentru hăinuțe, astfel nu e necesar de cumpărat aparte (costul căruia e mai scump).

   
 Fii creativă pentru bebelușul tău

  Decorurile pe pereți le putem face singuri, punem imaginația in practică, putem chiar să ne orientăm după tutorialele de pe youtube, pinteres. Cu mainele noastre putem să facem multe decoruri (fluturași, flori sau tot ce ți se pare frumos, depinde și dacă e băiețel sau fetiță).  Din acuarele non-toxice sau hartie colorată, foarfecă și lipici poți face minuni pe care să le lipești în zonele în care bebelușul nu ajunge la ele. Putem cumpăra un caiet frumos în care să desenăm, scriem , desenăm și lipim pînă cand obținem o cărticică făcuta cu dragoste penru copilul nostru, ce îi va rămane amintire pană va crește mare.

3 Principii Montessori 

1. Obiectele trebuie sa fie la indemana
Fiecare copil se naşte cu trăsături intitulate „tendinţe umane”. Acestea, explorarea, orientarea, ordinea, mişcarea, comunicarea, repetiţia şi mintea matematică, îl ajută să înţeleagă mediul în care trăieşte. Dar dacă o tendinţă umană nu funcţionează cum trebuie, atunci individul nu va reuşi să îşi atingă potenţialul.
Pentru că explorarea este unul dintre lucrurile care se încurajează foarte mult la copii în metoda Montessori, toate lucrurile care îi aparţin copilului şi de care are nevoie trebuie să fie plasate la nivelul său. Astfel, el va avea acces foarte uşor la ele, fără să fie nevoie de intervenţia unui adult pentru a intra în posesia lor.
De aceea, în camera copilului, mobila, jucăriile, hainele, cărţile şi alte obiecte preferate (până şi tablourile) trebuie să fie la îndemână. Astfel, copilul va putea explora în voie, va cunoaşte, va învăţa şi va face paşi către a deveni independent.
2. Patul este la nivelul solului
Patul, unul dintre cele mai importante obiecte dintr-o cameră, este, conform principiilor Montessori, la nivelul solului, ca cel mic să poată fi în permanenţă liber şi independent. Acesta poate fi chiar făcut dintr-o saltea pusă direct pe jos, astfel încât copilaşul să părăsească spaţiul de somn oricând, fără să se rănească.
Un pat la nivelul solului sau un pat cu garda joasă pare să fie alegerea cea mai bună pentru un copil care va învăţa urcându-se şi dându-se jos din el cum să devină independent, să se autoregleze şi să capete încredere în sine.
Patul îi oferă respectul necesar copilului atunci când acesta îşi dezvoltă obiceiuri sănătoase de somn. El se poate culca atunci când îi e somn, se poate trezi după bunul plac şi se poate da singur jos, pentru a explora lucrurile din preajmă. În plus, salteaua nu e doar extrem de funcţională fără cadrul de susţinere, ci şi o variantă mai ieftină decât cea a unui pat clasic.
Dar deja fiecare parinte aranjeaza dua dorinta, necesitatile si placerile sale.
3. Camera nu trebuie sa reprezinte pericole pentru copil
În decorarea camerei celui mic trebuie ţine cont de faptul că toate obiectele şi zonele periculoase la care poate avea acces trebuie să fie, practic, inexistente. Astfel, o încăpere amenajată după principii Montessori devine un mediu foarte sigur pentru copil, iar dacă se întâmplă să mergeţi în altă cameră pentru puţin timp, nu veţi avea emoţii şi stres că cel mic nu se află în siguranţă în camera lui.
Pentru că totul trebuie să fie la îndemână, nu există riscul ca obiecte mari de mobilier să devină primejdioase pentru el, pentru că aceste obiecte vor lipsi din camera lui. În preajma patului nu se va afla nicio priză nesecurizată care să vă dea emoţii, iar jucăriile şi alte obiecte de joacă sau de primă necesitate nu se vor afla la o înălţime mai mare decât cea la care să poată ajunge copilul, astfel încât micuţul să se caţere pe ceva ca să le poată lua.
Odată obişnuiţi cu acest stil decorativ, sunt mari şansele ca un copil mai mare şi chiar preadolescentul să meargă în continuare pe linia amenajării camerei lor după principii Montessori, iubind liniile sale curate şi simple, aproape minimaliste. Vor observa, totodată, că şi curăţenia, şi ordinea pot fi mai uşor păstrate aşa!
Camera copilului va fi amenajată în funcție de stadiul lui de dezvoltare și va oferi repere clare de la început. Acestea îi vor oferi un sentiment de siguranță și de încredere celui mic.

In acest articol v-am dat cateva exemple de amenajare a camerei copilului. Oricum fiecare din noi se documenteaza din mai multe surse si face asa cum crede ca e mai bine pentru el si copilul sau. Sa aveti o zi frumoasa si inventiva!


Piatra, hartie, foarfece

Bine v-am gasit! Din nou vreau sa va vorbesc despre un joc simplu care cred ca il cunoaste fiecare din noi , dar din motive banale si anume, problemele cotidiene, am uitat de el, l-am trecut cu vederea.
Zilelea acestea cu ajutorul unui desen animat mi-am amintit de el : piatra, hartie, foarfece :). Ne-am jucat cu copiii, sa stiti ca ne-am amuzat pe cinste, ce-i drept a durat putin pana au inteles firul jocului .
Anexez si o poza ca sa va amintiti.
Distractie placuta :)!

IDEI DE AFACERI IN REPUBLICA MOLDOVA

Fiind mamica in concediul de maternitate ma gandesc mereu cum sa câștig ceva bani cât stau acasa. Sau cum sa ma dezvolt in acest timp pâna c...