Delicioasele madeleine, prajiturelele frantuzesti pot fi facute, si chiar foarte usor si in casa. Vezi cum prepari un desert fraged si aromat.
Ingrediente: (16 bucati)
-160 gr faina
-3 oua medii
-100 gr zahar tos fin
-150 gr unt topit rece
-1 varf de cutit de sare
-1 lingurita rasa coaja de lamaie
-1 pastaie vanilie
-5 gr praf de copt
Mod de preparare:
1. Punem ouale intr-un vas, adaugam sarea, zaharul, semintele pastaii de vanilie (se poate de pus un pachetel de vanilie daca nu aveti pastaie) si mixam pana cand isi mixeaza volumul.
2. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem direct in compozitia de oua. Incorporam faina cu grija, cu miscari de jos in sus, apoi adaugam coaja rasa de lamaie si amestecam cu grija pana la omogenizare.
3. Incorporam cu grija untul topit rece in compozitia obtinuta, apoi acoperim vasul cu folia de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 30 minute.
4. Dupa repaus compozitia madeleinelor va fi mai densa.
5. Ungem forma de madeleine (eu nu am gasit forma de scoica si am utilizat formele de briose) cu putin unt moale si umplem pe 3/4 formele cu aluat
6. Coacem madeleinele in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 8 minute sau pana cand suprafata acestora este aurie.
7. Le scoatem din tava, le asezam pe un gratar si, dupa ce se racesc, le pudram cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu