CUM POȚI FACE MANICHIURA SĂ DUREZE MAI MULT DE O SĂPTĂMÂNĂ – ȘI NU E CU GEL!

Află câteva trucuri pe care le poți folosi la tine acasă, ca să îți faci manichiura să reziste mai mult de o săptămână. Vestea bună este că nu ne referim la manichiura cu gel sau cea semipermanentă!
Înainte să-ți faci manichiura
Primul pas pe care trebuie să îl faci întotdeauna înainte să îți faci manichiura este să îți cureți foarte bine unghiile cu un dizolvant fără acetonă. Pasul acesta este foarte important pentru că astfel îndepărtezi orice impurități și urme de grăsimi de pe unghii, ca primul strat de ojă să se lipească foarte bine. Curăță cu un șervețel mai gros (ca cele de bucătărie) și nu cu o dischetă demachiantă pentru că poate rămâne vată pe unghii.
Unghii scurte și rotunde
Orice manichiură rezistă mai mult timp pe unghiile scurte, comparativ cu cele lungi. Find scurte, nu le mai lovești atât de ușor – și nici când tastezi nu se lovesc de taste. Asta înseamnă că nu se ciobesc la fel de repede ca cele lungi. De asemenea, cea mai bună formă pe care o poți da unghiilor ca manichiura să reziste mai mult de o săptămână este rotundă – colțurile nu mai agață și nu se mai rup.
Pune ojă și pe vârful unghiei
Chiar dacă ai unghiile scurte, oja trebuie să ajungă până pe vârf și chiar un pic pe partea de dedesubt, ca aceasta să reziste mai mult timp pe unghii.
Hidratează-ți cuticulele cât poți de des
Dacă ai timp să faci asta de mai multe ori pe zi, fă-o! Cuticulele moi nu se rup așa cum pățesc cele uscate, astfel că un iau cu ele nici stratul de ojă. Dacă sunt foarte uscate, folosește uleiul special pentru cuticule, altfel aplică o cremă zilnică, recomandă specialiștii în manichiură.
Nu băga unghiile în apă 
Lasă câteva ore înainte să îți afunzi unghiile în apă. Spălatul pe mâini este în regulă, dar evită să faci duș după ce ți-ai făcut manichiura. Chiar dacă oja s-a uscat la suprafață, umezeala tot poate pătrunde în unghii, iar manichiura nu va mai fi la fel de rezistentă.
Aplică un top coat în mod regulat
Ca să îți păstrezi oja fresh și să reziste cât mai multă vreme pe unghii, trebuie să aplici un topcoat la fiecar două-trei zile. În timp se va îngroșa, însă astfel manichiura va rezista cât mai mult timp cu putință.

Cel mai usor remediu natural pentru vindecarea migrenei

Ghimbirul pare sa fie remediul naturii pentru orice durere. Suferi de indigestie? Ia ghimbir. Nu ai pofta de mancare? Mesteca niste ghimbir. Te doare gatul? Ai ghicit, iti trebuie putin ghimbir. Ai ameteli? Stai jos si ia niste ghimbir.
Dar cum ramane cu migrenele? Ar putea acest panaceu al naturii sa vindece si cele mai groaznice migrene? Se pare ca face si acest lucru! Textele ayurvedice aveau dreptate cand numeau ghimbirul vishwabhesaj sau “medicamentul universal.”
Radacina antica din India are proprietati antiinflamatorii care pot bloca transmitatorii chimici — prostagladinele — care duc la inflamarea de la nivelul creierului. Proprietatile sale puternic digestive pot ameliora si starile de greata asociate deseori cu migrenele.

Cand folosesti alimentele ca medicament, cel mai bine este sa le ai in forma proaspata.

Natura ne pune la dispozitie alimentele care ne pot vindeca corpurile, de aceea este indicat sa le consumam in forma lor proaspata. Cu cat sunt mai procesate (cum este ceaiul la plic, de exemplu), cu atat isi pierd mai mult din proprietatile vindecatoare. Pentru rezultate optime, alege ghimbirul proaspat.
Ghimbirul este o minune culinara, dar si medicinala. Potenteaza gustul oricarei mancari si, cum s-a mentionat si mai sus, poate ajuta aproape in orice tip de afectiune. Ar trebui sa fie nelipsit din bucataria ta. Iata si un ghid de utilizare.
Cum sa-l alegi
Ghimbirul poate fi gasit la raionul de legume si fructe din supermarket. Alege bucatile ferme, netede si fara urme de mucegai.
Organic sau obisnuit
Pentru ca are o coaja atat de subtire, ghimbirul este usor expus la ingrasaminte, de aceea ghimbirul organic este o optiune ideala. Daca ar fi sa compari ghimbirul organic cu cel obisnuit, diferentele vor iesi cu usurinta la iveala.
Sa-l cureti sau sa nu-l cureti
Depinde foarte mult daca este vorba de ghimbir organic sau obisnuit. Daca alegi unul obisnuit, curata-l de coaja. Resturile chimice din coaja se pot inlatura cu ajutorul unui curatator de legume. Daca alegi organic, nu este nevoie sa-l cureti. In starea sa naturala, coaja are si ea multe proprietati vindecatoare si poti profita de ele daca o consumi.
Cum il depozitezi
Ghimbirul proaspat, necuratat, poate fi pastrat la frigider timp de trei saptamani sau la congelator pana la sase luni.
Ceai de ghimbir
Pentru a scapa de migrene, bucura-te de niste ceai de ghimbir.
ghimbirul si migrena
Ceai de ghimbir corean
Ingrediente
  • o radacina de ghimbir proaspat de cca 10 cm
  • 4 cani de apa
  • 1 baton de scortisoara
  • indulcitor natural pentru gust (optional)
Mod de preparare
  1. Taie radacina de ghimbir in bucati cat mai mici pentru a profita cat mai mult de esenta radacinii.
  2. Amesteca ghimbirul, apa si scortisoara intr-o craticioara si pune pe foc pana incepe sa dea in clocot.
  3. Stinge focul, acopera si lasa sa infuzeze cam 10 minute.
  4. Strecoara, pune ceaiul in cana ta preferata, relaxeaza-te si savureaza-l!
Sursa utilizata:
http://www.mindbodygreen.com/0-16673/the-easiest-natural-remedy-to-cure-migraines.html – ghimbirul si migrena

Cum să-ţi cureţi tenul cu lapte

Află cât de benefic este laptele pentru tenul tău şi cum îţi poţi curăţa faţa cu ajutorul laptelui. De mii de ani, laptele este recunoscut pentru efectele sale benefice asupra pielii. Se spune despre Cleopatra că făcea baie în lapte pentru a avea pielea albă şi catifelată, iar noi credem că această poveste nu-i o simplă legendă.

Bogat în calciu, în vitamine (A, B, D, K etc.) minerale şi grăsimi, laptele hidratează pielea în profunzime, o curăţă delicat, îi redă luminozitatea şi fineţea. Mai mult decât atât, enzimele din lapte pot ajuta chiar şi persoanele cu acnee, iar un alt beneficiu al laptelui asupra pielii stă în faptul că luptă împotriva îmbătrânirii.
Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, îţi recomandăm un tratament simplu şi foarte eficient, pe bază de lapte şi miere, care îţi va curăţa perfect tenul şi care îţi va îmbunătăţi vizibil aspectul pielii.

Loţiune de curăţare cu lapte şi miere

Dizolvă o lingură de miere într-o jumătate de cană de lapte. Îmbibă apoi câteva dischete demachiante în loţiunea rezultată şi curăţă-ţi bine tenul, până când nu mai vezi nicio impuritate pe discheta de bumbac.
Dacă îţi mai rămâne puţin lichid, îmbibă din nou două dischete demachiante, stoarce-le puţin şi apoi aplică-le pe pleoape. Relaxează-te aşa timp de 10 minute, iar la final spală-ţi tenul doar cu apă curată.

Nu mai arunca la gunoi coaja de ceapă! Ce tratezi cu ea


Ceapa este foarte sănătoasă, fiind bogată în vitamine, minerale și are numeroase proprietăți de care poți beneficia pentru o sănătate de fier. Și cojile cepei sunt la fel de sănătoase. Află ce poți trata cu ele, în loc să le mai arunci la gunoi!
ceapa-coji
Coaja de ceapă este folosită de sute de ani pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate, dar și pentru frumusețe sau pentru colorarea firelor de țesut. Află remediile naturiste pe care le poți face la tine acasă, cu coaja de ceapă:
Tratezi tusea și bronșita cu coji de ceapă
Cojile de ceapă conțin substanțe ce îți întăresc sistemul imunitar, dar dacă vrei să le folosești pentru tratarea tusei seci, ai nevoie să faci un decoct din coji, pe care să îl bei proaspăt. Poți amesteca în decoct și două lingurițe de miere, pentru un gust mai bun, dar și pentru calmarea durerilor din gât.
Coaja de ceapă îți protejează inima
Cojile de ceapă conțin substanțe ce tonifică inima, iar cei ce suferă de hipertensiune își pot îmbunătăți starea de sănătate consumând ceai din coji de ceapă. Este de ajuns să speli ceapa, s-o decojești, apoi să pui cojile la fiert într-un ibric de ceai. Lasă să dea în clocot apoi mai ține pe foc mic 4-5 minute. Ceaiul se bea întotdeauna proaspăt și nu se lasă de pe o zi pe alta.
Vindeci durerile de cap
Păstrează cojile uscate de ceapă și mărunțește-le – e mai simplu să faci ceai din coji de ceapă astfel. Pentru a trata durerile de cap, infuzează o linguriță de coji de ceapă într-o cană cu apă fierbinte. Se ține o cură de lungă durată – timp de câteva luni, fără întreruperi, iar ceaiul se bea seara, în două reprize.
Cojile de ceapă ameliorează durerile reumatice și cauzate de artrită
Bea zilnic câte o cană cu infuzie de coji de ceapă pentru a elimina durerile musculare, reumatice sau cauzate de artrită. Cana de ceai se bea astfel: jumătate în jurul orei 18.00, iar ce rămâne după ora 21.00.
Ceaiul din coji de ceapă tratează dereglarea ciclului menstrual
Ca să reglezi ciclul menstrual, e nevoie să pui la infuzat o lingură de coji de ceapă în 300 de mililitri de apă fierbinte și să-l bei pe tot pe parcursul unei zile. Cura aceasta se ține 7 zile pe lună, începând din a 10-a zi a menstruației (prima zi este cea în care apare sângerarea).
Vindeci vânătăile mai repede
Vânătăile și urmele vinete lăsate de vasele spare se vindecă mai repede dacă îți pui comprese îmbibate în ceai de coji de ceapă. Lasă compresele călduțe pe zona afectată timp de 2-3 ore, apoi îndepărtează și clătește pielea. Repetă acest lucru timp de câteva zile, până ce semnele dispar.

Remediu natural pentru desfundarea nasului în somn


Ai simţit şi tu cât de enervant este să ai nasul înfundat noaptea şi să nu poţi respira, nu? Imaginează-ţi cum este pentru cel mic, care poate nu ştie încă să sufle nasul şi nici nu te lasă să îl ajuţi cu aerosoli, ser fiziologic, apă de mare etc. Nu poate respira bine pe nas, nu se poate odihni cum trebuie, e mârâit, obosit… Dar tu trebuie să îl ajuţi, şi ce poate fi mai bun decât un remediu natural pentru desfundarea nasului în somn, cu un ingredient pe care il folosim mai tot timpul în bucătărie – ceapa –, fără a fi nevoie să îl trezeşti pe cel mic. E extrem de simplu şi eficient!
Mai ales acum, în sezonul rece, micuţul tău are de luptat cu nesuferitele răceli care, din păcate, vin la pachet, de cele mai multe ori, cu enervantul nas înfundat. Şi pentru că noaptea, în somn, lucrurile se agravează şi cel mic nu mai poate respira aşa cum trebuie, ne-am gândit că acest remediu natural, simplu şi util, pentru desfundarea nasului ţi-ar fi de ajutor în nopţile albe din perioadele cu răceli.
Datorită substanţelor pe care le conţine, ceapa este un leac minunat pentru desfundarea nasului copilului.
Ce trebuie să faci:
Taie (sau zdrobeşte) o ceapă şi pune-o într- batistă sau tifon cât mai aproape de capul bebeluşului, dar totuşi în siguranţă, astfel încât cel mic să nu ajungă la ea, din greşeală. Vei observa că cel mic va începe să repire mai bine şi va dormi până dimineaţa, fără să se mai trezească mârâit din cauza nasului înfundat.

3 întrebări pe care să le pui copilului în fiecare seară


                                                                                   

Ca parte din rutina de noapte bună, întreabă-ţi copilul în fiecare seară:
  1. Ce te-a făcut să zâmbeşti astăzi?
  2. Ce te-a făcut să plângi astăzi?
  3. Ce ai învăţat astăzi?
Cu ajutorul acestor întrebări, copilul îşi deschide inima şi începe să zâmbească sau chiar să râdă când îşi aminteşte ce l-a amuzat în ziua respectivă, sau devine serios atunci când povesteşte despre ce l-a întristat, sau e tare mândru atunci când îţi dă toate detaliile despre ce a învăţat.

Răspunsurile la aceste 3 întrebări:
  • ajută copilul să înveţe să comunice şi să se simtă confortabil mai târziu, atunci când (să sperăm) va veni să îţi împărtăşească din ceea ce i se întâmplă, fie că are nevoie de un umăr pe care să plângă, fie că are nevoie de un sfat, fie că vrea să te bucuri împreună cu el de ceo reuşită.
    Învăţându-l de mic că e normal să împărtăşeşti cu cei dragi gânduri, sentimente, trăiri, îi oferi singuranţa şi încrederea care îl vor ajuta mai târziu să îşi deschidă inima faţă de cei dragi.
  • îţi arată ţie, ca părinte, cum a perceput copilul ziua. Uneori, vei fi cu adevărat surprinsă de ce vei afla, însă povestirile copilului te ajută să îl cunoşti (şi) mai bine şi să îţi dai seama dacă ceva din ce ai făcut tu sau soţul a fost înţeles greşit de copil.
  • îl ajută pe cel mic să înveţe câte ceva în fiecare zi şi să înţeleagă că şi experienţele mai puţin plăcute (cele care l-au făcut să plângă) sunt folositoare şi pot avea un final fericit. Greşelile sunt normale, iar lecţiile pe care le învăţăm în urma lor ne ajută pe viitor.
  • îl ajută pe copil să îşi exprime verbal gândurile şi trăirile.
  • ajută relaţia mamă-copil, îi apropie, pentru că discuţiile acestea implică zâmbete, hohote de râs, îmbrăţişări.

Remedii naturale care te scapă de petele pigmentare


pete pigmentare
Expunerea la soare, folosirea de autobronzante, abuzul de antibiotice sau fluctuațiile hormonale sunt de vină pentru apariția petelor pigmentare, care ne îmbătrânesc și pe care ne străduim să le acoperim apoi cu fonduri de ten și pudre. Câteva remedii naturale sunt foarte eficiente în a diminua sau șterge cu totul petele pigmentare. Uite ce poți încerca:
Suc de lămâie
Un înălbitor natural, sucul de lămâie poate fi aplicat direct pe pielea afectată de pete pigmentare – se ține peste noapte și se îndepărtează dimineața cu apă călduță.
Oțet de mere și ceapă
Taie o ceapă în jumătate și îmbibă jumătățile în oteț de mere. Freacă apoi cu ceapa înmuiată în oțet zonele pătate și lasă-le să se usuce natural, fără a șterge fața. Repetă tratamentul de o dată pe zi, timp de 6 săptămâni.
Suc de castraveți
Stoarce o jumătate de castravete și aplică sucul pe un tampon demachiant, pe care îl lași apoi pe față sau pe zonele cu pete pigmentare. Sucul de castravete este un înălbitor natural și în plus, hidratează în profunzime tenul.
Hrean și lapte
Scapi rapid de petele pigmentare cu ajutorul hreanului. Înmoaie o rădăcină de hrean în lapte, timp de 40 de minute, apoi freacă pielea pătată, fără a apăsa prea tare. Tratamentul poate fi efectuat o dată pe săptămână și are ca efect secundar stimularea circulației și un ten strălucitor.
Turmenic
Foarte sănătos și conferind un gust aparte mâncărurilor, turmenicul te ajută să scapi și de petele pigmentare – pune într-un pahar cu lapte o lingură de turmenic și spală-te cu acest amestec pe față, folosind un tampon demachiat.

IDEI DE AFACERI IN REPUBLICA MOLDOVA

Fiind mamica in concediul de maternitate ma gandesc mereu cum sa câștig ceva bani cât stau acasa. Sau cum sa ma dezvolt in acest timp pâna c...